L’Arnès del Cavaller

EXPOSICIÓ “L’ARNÈS DEL CAVALLER” MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Alma Cubrae, una companyia d’espectacles medievals i recreació històrica de Banyoles, inaugura el divendres 1 de juny a les 7 de la tarda al Museu de Sant Boi de Llobregat (Can Barraquer) una exposició titulada “L’arnès del cavaller”.

A l’exposició es podran veure armes i armadures utilitzades pels cavallers en l’època medieval. De manera cronològica, es mostren i s’expliquen els seus usos, les seves funcions i la seva evolució al llarg dels segles. Tanmateix es desmitifiquen llegendes urbanes medievals i es treuen a la llum curiositats de l’època.

La mostra està formada per més de 80 peces elaborades artesanalment pels membres d’Alma Cubrae seguint el màxim possible el rigor històric. En la seva creació hi han estat implicats treballs de forja, escultura, pintura, fusteria, confecció tèxtil, entre d’altres.

L’exposició ha estat assessorada per l’il·lustrador especialitzat en temàtica històrica medieval, Francesc Riart, qui ha donat suport en la tasca de recerca i contrastació d’informació. El principal llibre de consulta ha sigut “L’arnès del cavaller” de Martí de Riquer, el qual ha donat nom a l’exposició.

Aquesta és la tercera mostra amb la firma de la companyia Alma Cubrae. Les altres dues s’han pogut visitar en diferents mercats i fires medievals de Catalunya: “Armadures de cavallers catalans” i “Les Navas de Tolosa i la batalla de Muret”, aquesta última inaugurada l’abril passat al Mercat Medieval de Calonge com a celebració dels 800 anys de la batalla.

“L’arnès del cavaller”, la primera exposició de la companyia que entra dins el circuit museístic català, es podrà visitar fins el 29 de juliol.

Puedes dejar un comentario, o hacer trackback desde tu web.

Escriu un comentari: