Està en marxa l’inventari de Guissona

La Fundació ja està preparant l’Inventari del Patrimoni Arqueològic, Arquitectònic i Artístic de la Segarra en la seva edició dedicada a Guissona. És aquest un projecte cultural per inventariar els elements patrimonials dels municipis de la Segarra. Ja se n’han publicat sis volums, corresponents a Sanaüja, Torà, Ivorra, Estaràs, Massoteres i Torrefeta i Florejacs.

Pel que fa a l’inventari del municipi de Guissona i el seu terme, amb els agregats de Guarda-si-venes i Mas d’en Porta, s’ha fet el treball de camp i d’investigació dels elements d’arquitectura civil, religiosa i popular, la part dedicada a l’escultura, pintura i orfebreria religiosa i també de l’apartat d’arqueologia. També inclou la redacció d’un estudi general sobre els temes investigats i l’obtenció d’imatges de tots els béns inventariats.

Aquest treball, més d’estudi i investigació, ha estat sufragat pels fons de la Fundació, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, fundació pública de la Diputació de Lleida.

Puedes ir al final del post y dejar un comentario.

Escriu un comentari: